Home » Stiri » Primăria vrea să achiziționeze un buldoexcavator pentru a face lucrări de întreținere și deszăpezire pe drumurile din comună

Primăria vrea să achiziționeze un buldoexcavator pentru a face lucrări de întreținere și deszăpezire pe drumurile din comună

După ce iarna trecută timp de aproape 2 săptămâni de zile Drumul Județean 281B care leagă satele Plugari-Onești și Borosoaia a fost blocat și localnicii au fost izolați chiar dacă au intervenit cei de la Direcția Generală de Drumuri și Poduri Iași cu utilaje pentru deszapezirea drumului de legătură, din cauza pantei abrupte a dealului nu s-a putut ajunge în satul Borosoaia decât dupa 2 săptămâni de zile de luptă cu nămeții.

Pentru a preveni acest tip de incidente neplăcute ca cel de iarna trecută, administrația locală a alocat bani pentru achiziționarea unui buldoexcavator pentru primărie cu care să se facă deszăpezirea drumurilor comunale pe timp de iarnă și lucrări de gospodărire comunală. De altfel primarul Paul Mursa și-a propus ca utilajul să poată fi închiriat contra unor sume modice și de către localnicii din comună pentru treburile gospodărești.

“Nu vrem să se repete situația neplăcută de astă iarnă din satul Borosoaia și de aceea vom investi într-un utilaj pentru primărie. Anul acesta vom achiziționa un buldoexcavator cu care vom deszapezi drumurile din comună la iarnă și pe care-l vom utiliza la lucrările gospodărești din comună. Vom face tot posibilul ca și cetățenii din comună să-l poată închiria contra unor sume modice pentru lucrările din gospodăriile lor”, a spus primarul comunei Plugari.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *