Home » Stiri » Încep lucrările de modernizare a căminului cultural

Încep lucrările de modernizare a căminului cultural

Chiar dacă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a fost depus un proiect privind reparații capitale și lucrări de modernizare a căminului cultural care așteaptă finanțare, conducerea administrației publice locale a decis începerea unor lucrări de reparații la cămin cu fonduri de la bugetul local.

“Am făcut și voi face în continuare tot ce ține de mine ca să putem atrage fonduri guvernamentale în comună să reparăm și să modernizăm căminul cultural și alte instituții din comună. Am primit răspuns de la București că proiectul nostru este eligibil și se află pe lista de așteptare pentru a primi finanțare. Ținând cont că există foarte multe proiecte ale primarilor social democrați care au întâietate la finanțare pentru că sunt colegi de partid cu domnul prim ministru Ponta, finanțarea proiectului este incertă și poate dura mai mult de 1 an de zile.

Până atunci nu putem sta și aștepta bani de la guvern fără ca noi să ne zbatem la nivelul comunei să reparăm clădirea căminului cultural cu puținii bani de care dispunem. Astfel că am decis să investim bani din bugetul local ca să putem da în funcțiune clădirea către localnicii din comună și să putem organiza diferite evenimente din viața comunei”, a declarat primarul Paul Mursa.

Lucrări realizate cu bani puțini și oameni din comună

Un mare avantaj al acestor lucrări de reparații în constituie realizarea acestora în regim propriu cu muncitori din comună. Astfel că primarul Paul Mursa urmărește să realizeze cât mai multe lucrări cu bani puțini, în loc să apeleze la firmele de construcții care ar crește costurile lucrărilor.

Decât să contractăm o firmă care să ne ceară mulți bani pe reparații, am hotărât să le facem noi cu personalul de care dispunem la primărie și mai angajând ceva persoane din comună. Astfel economisim bani și le dăm de lucru constructorilor din comună și menținem banii aici în comună și recompensăm oamenii care muncesc, decât să-i trimitem în alte localități la firme.

Așa ar fi putut fi realizate și lucrările de modernizare a tâmplăriei de la primărie din trecut cu bani puțini și în regim propriu, fară să ne îndatorăm la firme, a declarant primarul comunei Plugari – Paul Mursa.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *