Home » Stiri » Primarul Mursa luptă pentru recuperarea a 37 de ha de pășune din domeniul public

Primarul Mursa luptă pentru recuperarea a 37 de ha de pășune din domeniul public

Primăria comunei Plugari se află în litigiu cu ferma Recea privind o suprafață mare de pășune comunală care este deținută abuziv. După ce în comună legea a devenit ceva optional și nu mai este respectată de toate persoanele fizice și juridice, primarul Paul Mursa a pornit o campanie de revendicare a terenurilor proprietate publică care sunt deținute ilegal de privați. Astfel că după mai bine de 12 ani de când deține 37 de ha de pășune, ferma Recea nu poate dovedi cu acte că terenul îi aparține.

“Sunt multe nereguli privind proprietarii de terenuri la nivelul comunei noastre și doresc să facem lumină și să desconspirăm public pe cei care dețin pământ ilegal și prejudiciază pe toți localnicii. Am identificat 37 de hectare de pășune pe care ferma Recea le exploatează de ani buni, dar care figurează în acte ca fiind proprietatea noastră. Pe acest teren nu s-au achitat taxe și comuna a ieșit în pierdere din acest demers.

Astfel că vom face tot ce ne stă în putință să redăm terenul comunei și să poate fi concesionat de localnici la prețuri modice. Nu este normal ca în secolul XXI unii să se îmbogățească ilegal și alții să trăiască în sărăcie muncind cinstit. Vom face dreptate în acest caz și am încredere că legea ne va da dreptate și astfel vom putea concesiona această suprafață mai multor persoane contracost”, a spus primarul Paul Mursa.

Mai mult, demersurile privind legalitatea terenurilor din comună vor continua și se vor intensifica. Primarul Mursa își propune să facă dreptate pentru comună și să recupereze toate terenurile care sunt deținute ilegal. Următorul pas va fi inventarierea și măsurarea tuturor terenurilor de la nivelul comunei din toamna acestui an și depistarea neregulilor.

“Deși multe persoane se îndoiau de vârsta mea și credeau că voi fi condus de altcineva, s-au înșelat. Voi fi condus doar de lege și în numele legii voi face tot ce trebuie ca să facem dreptate în comuna noastră și să recuperăm terenurile noastre pe care le țin alții ilegal. Nu voi face niciun pas înapoi și nu mă voi lăsa intimidat de cei vinovați care vor încerca să mă șantajeze și să mă amenințe cu procese prin tribunale. Voi apăra legea și voi face dreptate în comuna Plugari așa cum am spus la depunerea jurământului de primar în iunie 2012”, a spus primarul Paul Mursa.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *