Home » Mesaje de Sarbatori » LA MULTI ANI ROMANIA! LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR!!  

LA MULTI ANI ROMANIA! LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR!!  

Astăzi este ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI – se împlinesc 101 de ani de la momentul creării României Mari.

Data de 1 decembrie 1918 a intrat în istoria țării noastre cu ocazia convocării, la Alba Iulia, a Marii Adunări Naţionale a Românilor, lucrările încheindu-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului, cu România. La eveniment au fost prezenţi peste 1.200 de delegaţi aleşi şi aproximativ 100.000 de români care au venit să susţină decizia de instituire a României Mari.

Se împlinesc 101 de ani de la momentul 1 decembrie 1918.

Sfârșitul Primului Război Mondial avea să aducă românilor împlinirea visului de reîntregire a neamului. Cu sprijinul politicienilor, dar și al oamenilor simpli, în aprilie 1918, Adunarea de la Chișinău votează în urale revenirea Basarabiei la patria mamă.

„Trăiască România dodoloață!”, strigătul copilului din Lancrăm, a devenit realitate, iar proclamația de la Alba Iulia a fost consfințită juridic de către marile puteri ale vremii prin Tratatul de la Trianon din anul 1920.

În această perioadă, ajungea în Transilvania Regele Ferdinand, cel care a decis să urmeze interesele românilor atunci când a intrat în razboi împotriva țării sale natale, Germania.

Și triumful a continuat în anul 1922, cu încoronarea lui Ferdinand la Alba Iulia ca Rege al României Mari, în uralele a zeci de mii de oameni. Din acest moment, Majestatea Sa a fost numit de istorici Ferdinand Întregitorul.

LA MULTI ANI ROMANIA!
LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR!!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *